För att ha en välmående hy är det viktigt att den är återfuktad och att den känns behaglig. Tyvärr tvättar vi oss alldeles för mycket idag, vilket skadar den naturliga fuktbarriären i huden och gör ansiktet mycket torrt och känsligt. Att ha en bra rutin för återfuktning varje dag är därför A och O när det kommer till en god hudvårdsrutin.

Produkter att ha i din hudvårdsrutin

I Sverige är det kallt och torrt stora delar av året. Det innebär att man måste ha lite extra bra hudvårdsprodukter som ger ordentligt med fukt. Därför kommer här tre exempel på produkter som du bör ha i din vardagliga hudvårdsrutin:

  • Powerlite MASQ+ ansiktsmask. Märket Powerlite MASQ+ är ett svenskt märke som tillverkar ansiktsmasker av hög kvalitet. Använd en sådan minst en gång i veckan för att få ett bra och hållbart resultat.
  • Verso hydration serum. Det är viktigt att använda serum när man vill återfukta ansiktet på djupet. Serumet tränger in djupare i huden än en vanlig kräm och ska därför användas innan dagkrämen.
  • Naturlig olja. Olja är sedan länge en produkt som använts i skönhetsrutinen både till kropp och hår. Den återfuktar ordentligt och lämnar huden mjuk. Välj en olja utan parfym eller andra tillsatser.

Glöm inte bort peelingen

För att dina produkter ska verka bättre är det viktigt att du regelbundet tar bort döda hudceller så att huden kan suga upp produkterna obehindrat. Det finns många olika sätt att ta bort döda hudceller, men ju mildare desto bättre. Välj inte en peeling som innehåller små slipande korn av något slag, eftersom det bara irriterar huden. Det är bättre att köpa en konjakssvamp som är en mjuk och peelande svamp att skrubba ansiktet med. Du kan även använda olika typer av peelingkrämer som tar bort döda hudceller med hjälp av syror.