Det är inte bara vi människor som kan behöva lite skönhetsbehandlingar för håret av olika slag. Även djuren behöver det. Främst är det hunden som ibland kan vara i behov av extra vård och omsorg, men även katten kan behöva hjälp på traven emellanåt. Här nedan får du tips på vad du kan göra för din hund eller katt så att de blir så snygga och fräscha som möjligt.

Vårda din hund

Hunden behöver hjälp för att hålla sin päls ren och fin. Det beror främst på att vi har avlat fram raser vars pälsar behöver extra vård. De behöver tvättas och trimmas. Att sköta om hundens päls gör vi dock även till stor del för att vi vill kunna gosa med hunden och ha den i soffan och sängen. Vissa raser behöver dock mer vård än andra. Oavsett vilken hundras du har, kan du behöva ett hund schampo för att kunna bada hunden vid behov.

Vårda din katt

Katter är experter på att hålla sig rena. Därför behöver de ytterst sällan badas, såvida de inte råkat få kladd i pälsen som bör tvättas bort. Däremot är det viktigt att borsta kattens päls oavsett om pälsen är lång- eller korthårig. Långhåriga katter kan få stora tovor i pälsen som kan göra det svårt för dem att röra sig. Därför är det viktigt att regelbundet borsta långhåriga katter. Även korthåriga katter gynnas av en borstning då borsten får med sig mycket hår. Det gör att katterna slipper hårbollar som de måste kräkas upp.

Skönhetsprodukter för hår