Att ha en välformad byst är något som de flesta kvinnor eftersträvar. Det finns många produkter som påverkar bysten både inifrån och utifrån. Om du vill ha en mer välmående byst får du några tips på hur du kan gå tillväga här nedan.

Torra bröst

Att lida av torra bröst kan vara väldigt plågsamt då vårtgården kan svida och klia och vara allmänt obehaglig. I vissa fall kan det röra sig om svamp på grund av amning och bör behandlas därefter. Om det inte beror på amning gäller det att använda en mjukgörande kräm som är mild och återfuktande. Det bästa är att välja en olja, exempelvis olivolja, som smörjer och återfuktar men som inte innehåller parfymer och andra ämnen som kan irritera.

Svamp under brösten

Kvinnor som har en stor byst kan lätt drabbas av svamp under bysten. Svamp uppstår när fukt och tvålrester samlas i varma hudveck. Genom att vara noga med att alltid torka ordentligt under bysten när man har duschat kan man förebygga det. När det kommer till produkter kan man använda sig av kalkpuder efter duschen för att säkerställa att området håller sig torrt.

Hängande bröst

Det finns många produkter som säger sig kunna lyfta bysten, bland annat krämer. Men det bästa är att genomgå ett bröstlyft för bästa effekt då det ger bäst och snabbast resultat. Krämer som kanske inte ens fungerar kostar trots allt mycket pengar och om de ger resultat så är resultaten oftast temporära. Ett bröstlyft är däremot permanent.

Små bröst

Vill du ha en större byst men vill undvika kniven? I så fall kan du använda dig av alternativa metoder som inte är lika beprövade, men som ändå kan ge effekt. Att ta östrogenliknande ämnen har nämligen visat sig kunna påverka bröstens storlek, men lösningen är temporär och det gäller att regelbundet hålla på med behandlingen om man vill ha ett hållbart resultat. Östrogenliknande ämnen finns i alltifrån sojaprodukter till örter av olika slag. Nästan varje kultur har sin källa till östrogenliknande livsmedel. Men det finns även piller och krämer som innehåller den typen av ingredienser. Sök på nätet efter livsmedel och ämnen som du tycker verkar mest säkert och mest effektivt för att hitta det som passar dig och dina preferenser bäst. Men tänk på att det är hormonliknande ämnen som kommer påverka kroppen även på andra sätt.