Känner du att du behöver koppla av från vardagsstressen eller vill du bara ta hand om dig själv lite extra? Då kanske du ska satsa på att köra en riktig heldag av hemmaspa! Visst kan det vara skönt att gå iväg till en salong och få massage, ansiktsbehandlingar och dylikt, men du kan ha det minst lika bra i ditt eget hem, ibland till och med bättre!

[IMAGE=blsrghcYXvST.jpg]

Vad är det då för recept som krävs för att du ska kunna ta hand om dig själv hemma? Till att börja med så tycker vi att du ska se till att ha det så lugnt omkring dig som möjligt. Skrikande barn? Kanske kan du be partnern att hålla extra uppsyn eller kanske mormor vill ha lite sällskap över dagen? Här nedan hittar du ingredienserna som behövs för att rå hemmaspat i hamn!

[IMAGE=bI1Y7ZfKyqx6.jpg]

Lugn och ro

Hur ska du kunna slappna av om du har en massa ljud och stök omkring dig? Försök att välja ut en dag då du vet att du kommer vara ensam eller att du åtminstone skaffar dig bra hörlurar att stänga ute oljudet med.

Bad eller dusch

Att ta ett skönt bad eller lång dusch är liksom huvudingrediensen i det här receptet. Du hittar mängder av bra produkter hos Qbad som lämpar sig utmärkt för just detta tillfälle. Vad sägs om att ha ett duschhuvud som du fäster i taket och som dessutom skiftar i olika färger?

Produkter

Ett hemmaspa blir inte ett hemmaspa om du inte har tillgång till rätt produkter. Se till att du väljer en produkt för varje del av din kropp. Det kan vara en skön ansiktsmask, en hårinpackning, kroppsskrubb, nya fotfilar och en skön nagelolja att avsluta med.

Godsaker

Ja, vi tycker faktiskt att något gott att äta är väldigt viktigt om du vill ha en bra spakväll. Det kanske mest klassiska är choklad, men du kan välja precis vad du känner för. Det kan vara ostar, nötter, chips och popcorn, smågodis, kebabrulle eller ja, precis vad du själv känner för. Är barnen hemma så ät i badet. Ingen märker något och eventuella dofter kan döljas genom lite extra mycket schamponering eller badbomber.

Gör det du tycker om

En spadag handlar inte bara om att du ska ta hand om det fysiska – utseendet. Det har minst lika mycket att göra med det psykiska. Vad tycker du om att göra och vad får dig på bra humör? Kanske kan du äntligen läsa klart den där boken som du aldrig kommer igenom eller så är det bakning av muffins som du vill underhålla dig med. Välj ut något som inte har med det fysiska utseendet att göra och låt även det mentala få vila lite.