Sommaren väntar runt hörnet på oss, det innebär en tid då vi spenderar mer tid utomhus. Som de flesta av oss vet så är solen hudens fiende nummer ett, det är lätt att glömma hur mycket vi utsätter ansiktshuden för sol och UV-strålar. Tjockleken på ansiktshuden är tunnare och det innebär att den blir mer ömtålig och känslig.

Hur kan vi skydda vårt ansikte på bästa sätt?

Ett praktiskt och smidigt tips är att varje morgon använda sig av en dagkräm – en ansiktskräm med solskydd. På det sättet håller du dig skyddad under hela dagen. Man kan i princip använda sig av en dagkräm med solskydd året om, men framför allt är det viktigt under sommarhalvåret.

Rekommendationen är att du alltid bör använda en hög eller mycket hög SPF för huden i ansiktet.

Vill du boosta din sommarkänsla?

Att ge sig själv en extra sommar boost kan vara skönt. En tandblekning är alltid välkommet, för vem vill inte ha bländande vita tänder? Det är enkelt, bäst tandblekning gör du faktiskt själv hemma. Denna produkt är effektiv och lätt att använda och resultatet ger ett vackert leende.

En dag på stranden

Tänk på att det är viktigt att smörja in sig med solkräm eller sololja regelbundet, speciellt om du badar ofta. Efter en lång dag ute i solen är det viktigt att återfukta huden, använd då gärna en after sun-lotion som svalkar, återfuktar och mjukgör den solexponerade huden.

Glöm inte bort att vatten fuktar huden inifrån så genom att dricka tillräckligt med vatten varje dag hjälper man huden att behålla sin elasticitet och det gör att huden ser mer återfuktad och fräsch ut.

Var hälsad efterlängtade sommar!