Hur ser dina morgonrutiner ut när det kommer till att ta hand om ditt ansikte och hur går det till på kvällen? Alldeles för många slarvar med hudvården och tvättar av sig med tvål och vatten och tillsätter därefter någon billig ansiktskräm eller kanske till och med använder den där handkrämen som har stått i skåpet i två år. Stopp! Huden i ditt ansikte är viktig och det är viktigt att du tar hand om den med både en dag- och nattkräm.

Måste man använda både dag- och nattkräm?

Det finns egentligen ingen hudvårdslag som säger att man måste använda både en dagkräm och en nattkräm för att få frisk och fräsch hy i ansiktet, men det kan tveklöst vara till stor hjälp. Krämerna är utformade på olika sätt och innehåller olika saker, med tanke på deras varierande ändamål. I butikshyllor, hos hudterapeuter och på apoteket kan du hitta ansiktskrämer som är naturliga, vårdande och skyddande.

Dagkräm – Tunnare kräm med ingredienser som är specifikt framtagna för att skydda alla de påfrestningar som huden får utstå under en dag.

Nattkräm – Fetare kräm med mycket närig och återfuktning så att huden har möjlighet att återhämta sig under natten.

Tyvärr innehåller majoriteten av alla hudkrämer alkohol och ibland flera olika typer av alkohol. Alkohol har en tendens att torka ut huden väldigt mycket, vilket därmed gör den olämplig för ansiktets känsliga hy. Innan du köper en dagskräm eller en nattkräm är det därför viktigt att du läser på förpackningen för att se vad den innehåller. De tre ingredienser som är skrivna först är också de tre som produkten innehåller mest av, resterande kan komma i vilken ordning som helst.