Många människor applicerar ansiktskräm varje dag och använder då krämen i hela ansiktet, vilket även inkluderar det känsliga området kring ögonen. Experterna och skönhetssajterna menar att detta är ett misstag och att man istället bör använda en kräm som är specifikt framtagen för dessa områden.

Orsaken till varför man bör skippa ansiktskrämen kring ögonen är för att man vill ha resultat och resultat kommer du inte att få med ansiktskräm. Molekylerna i en ansiktskräm är mycket större och detta går inte hand i hand med den tunna hud som finns kring ögonen, vilket resulterar i att huden inte kan absorbera krämen som önskat. Ögonkrämer är istället anpassade för just detta, vilket gör att de faktiskt är 100 gånger bättre.

Applicering

När du använder en ögonkräm bör du vara försiktigt med att ta alldeles för mycket. Ta bara så mycket som du verkligen behöver för att kunna täcka huden under ögat, på sidan av ögat och ovanför ögat och upp till ögonbrynet. Det går enkelt att känna sig fram för att veta vart krämen ska läggas. Applicera ögonkrämen från ögat och fram till dess att du känner benet runt ögonhålan.