Att lida av handsvett är något som alltför många gör, och faktiskt helt i onödan! Vi har alla varit där, vi är nervösa inför ett tal, en date eller en jobbintervju och direkt blir händerna plaskblöta. Anledningen till att många svettas mycket om just händerna är att vi har stora svettkörtlar där. Varför det sitter stora svettkörtlar i händerna är dock något som forskarna diskuterar men inte har ett tydligt svar på idag. Det finns en hel del teorier om varför just händerna blir svettiga när du är nervös. Men att bli svettig för att man är nervös och att alltid lida av handsvett är två skilda saker. Som tur är har det kommit en betydligt effektivare metod än tidigare tekniker, och 

Svettkliniken botar handsvett i allt större omfattning.

 

Handsvett kan drabba oss närsomhelst

 

Många förknippar svett med värme, fysisk aktivitet, stress och ångest men när det gäller handsvett är sambandet mellan orsak och verkan inte lika tydligt. Många drabbas av handsvett när de upplever förälskelse men vi kan också börja svettas om handflatorna utan någon särskild anledning. Därför är det svårt att förebygga handsvett. Det gäller att alltid vara beredd på att det kan hända.Man och kvinna tar i hand

 

Handsvett kan vara ett stort problem i vardagen

 

Människor som lider av så allvarlig handsvett att de tvekar inför att röra vid andra människor har ett ganska påtagligt handikapp. Vissa har så kraftig handsvett att det är svårt att hantera papper utan det blir fläckar. Det är också något som påverkar kontakten med andra människor. Tänk dig att du inte kan ge någon en klapp på axeln eller ens ta i ett föremål som tillhör någon annan utan att behöva förklara att du lider av handsvett. 

 

Det här med att inte kunna skaka hand utan en känsla av lätt förnedring är det som är värst för många som lider av kraftig handsvett. Ofta handlar det om det absolut första intrycket vi gör på någon annan och att ha ett kallt och blött handslag är definitivt ingen fördel. Många av oss lever i den verkligheten och måste applicera särskilda antiperspiranter för händer flera gånger om dagen. Problem med handsvett kan till och med innebära att man avstår från att inleda en intim relation.

Det finns många som drar sig för att få en manikyr på grund av svettiga händer och att hjälpa någon annan med en sminkning är inte ens att tänka på. Det är helt enkelt väldigt positivt att det nu finns nya sätt att behandla denna vanliga åkomma på, även i de fall då handsvett orsakar lidande som tidigare inte kunnat avhjälpas. Det bästa är att effekten av behandlingen håller i sig länge. Det är alltså inte bara så att det finns hjälp, du slipper också att använda preparat, en hantering som är en del av vardagen för många med handsvett.