Skönhetsprodukter av olika slag är naturligtvis väldigt kul och kan kännas lite extra lyxiga, men visste du att du kan få samma resultat och spara in otroligt mycket pengar genom att istället använda dig av kokosolja? Jo, det är helt sant! Kokosoljan har länge haft många fina egenskaper som allt för få inte vet om, men efter den här läsningen kommer du troligtvis vilja springa ner till närmaste matbutik och köpa hem en burk. Satsa på kallpressad och ekologisk kokosolja!

Rengöring – Visste du att du kan använda dig av kokosolja om du vill få bort smink? Kokosoljan rengör skonsamt din hud och ser dessutom till att agera som en riktig fuktbomb. Att rengöra huden är dessutom inte det enda som kokosoljan gör. Du kan även bleka tänderna med den!

Torr hud – Eftersom kokosolja är väldigt mjukgörande så fungerar den utmärkt att använda som hudkräm när du är extra torr. Oljan sugs snabbt in i huden och finns både med och utan doft för den som önskar. Se till att oljan är helt absorberad innan du går och lägger dig eller klär på dig, annars kan du fläcka dina kläder.

Hårinpackning – Har ditt hår blivit trött och slitet så kan kokosoljan vara en riktig räddare i nöden. Kokosoljan är helt fri från kemikalier och silikon, vilket gör den till en betydligt bättre produkt för både dig och miljö. Du kan använda oljan i topparna eller som en inpackning i hårbotten. Se dock till att skölja bort oljan ordentligt för att förhindra fett hår.

Vid rakning – Genom att applicera kokosolja innan du ska raka dig kommer rakhyveln att glida lättare och du kommer även närmare huden för ett lenare resultat. Eftersom oljan dessutom är antiinflammatorisk så kan du även vara säker på att du minimerar risken för irritation, rodnad eller inflammerade hårsäckar. Kokosoljan kan appliceras i ansiktet, under armar, på bröstkorg och på andra delar av kroppen, även de intima, utan några som helst problem.

Längre fransar och bryn – Vill du få ögonfransarna att växa sig tjockare och längre eller har du tröttnat på ögonbryn à la 2008? Ta då fram din kokosolja. Precis som ricinolja så sägs det att kokosoljan kan hjälpa till att främja hårväxten och detta gäller specifikt på ögonfransar och bryn. Det enda du behöver göra är att applicera ett tunt lager på fransar och bryn innan du går och lägger dig. Upprepa varje dag i cirka 4-6 veckor för ett bra resultat.