Du är redo och klar för en heldag på stan eller kanske har du sminkat dig för en festlig kväll med vännerna? Du känner dig på topp, men så fort du lämnar det dunkla ljuset i badrummet och stiger utanför dörren så inser du att färgen på din foundation är helt fel. Känner du igen dig? Troligtvis har du råkat ut för detta mer än en gång. Att hitta rätt färg på en foundation är svårt och i vissa fall kan det till och med kännas omöjligt.

Olika toner

När man tittar på en foundation i en flaska är det lätt att tro att färgen kommer att se precis likadan ut när du applicerar den i ditt ansikte, men så är inte fallet. Vissa foundations har en röd ton medan andra har en gul. Detta är sällan något man kan se enbart genom att titta på utsidan och därför är det viktigt att man först testar för att se vilken färg som passar.

Om man står i en butik och ska testa foundations kanske man klickar ut en liten klick på handen, smetar det över handryggen och tycker sedan att färgen passar bra. Detta är dock inte rätt sätt för att se om en färg och ton kommer att passa ditt ansikte. Det bästa du kan göra är istället att titta på hur dina ådror på handleden ser ut. Om ådrorna är blåa så har du en kall underton och bör därför välja en foundation som har en röd/rosa ton. Skulle det däremot vara så att dina ådror ser mer gröna än blåa ut så har du troligtvis en mycket varmare underton och bör därför satsa på foundations med gulare inslag.

Beställa online eller köpa i butik

Som du kanske förstår kan det vara rätt knepigt att köpa en foundation via nätet och sedan förvänta sig att den ska matcha hudtonen direkt. Den enda situation då du kan lyckas med detta är om du vet vilken foundation som passar dig och därmed beställer en precis likadan. Ska du däremot försöka hitta en färg som matchar din egen så mycket som möjligt är internetshopping sällan ett bra alternativ. Du får hem produkten snabbt och hittar den säkert till billigare pris, men risken är stor att du sitter där med en foundation som inte alls passar. Igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>