Hårinpackningar och hårmasker kan vara dyra i inköp och dessutom kan de innehålla många olika typer av kemikalier som lurar dig att tro att ditt hår har blivit starkare och friskare, bara för att det ser ut så för stunden. Det absolut bästa är om man kan göra sin helt egna hårinpackning eller hårmask, med naturliga ingredienser som inte skadar håret och som faktiskt gör nytta i det långa loppet. Här nedan får du recept på en av de bästa hårmaskerna som du kan göra med saker du har hemma och som verkligen ger resultat!

Recept

Det enda du behöver för denna utmärkta hårinpackning är några simpla ingredienser som du kanske redan nu har i kylskåpet eller skafferiet.

  • 3 stycken avokador
  • 1 tsk avokadoolja
  • 1 tsk honung

Börja med att dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa sedan sönder avokadon precis på samma sätt som när du ska göra guacamole. Använd en stor tallrik eller skål för att kunna mosa och röra om ordentligt. Därefter häller du ner avokadooljan och honungen för att sedan blanda till en len smet.

Appliceringen gör du med hjälp av dina egna händer och här behövs inga handskar, om du inte vill förstås. Massera in inpackningen i hela håret och var extra noga med längderna och topparna på håret, eftersom det är precis här som håret är som torrast och slitnast. Låt hela hårinpackningen få verka under cirka 30 minuter och därefter sköljer du ur med ljummet vatten. För att inpackningen ska få bästa resultat bör du undvika att tvätta ur inpackningen med schampo och balsam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>