Har du hört talas om body butter? Bra! Body butter är nämligen väldigt populärt att använda sig av och fungerar som en hudkräm med betydligt mer återfuktning och återfettning. Är man mycket torr så är body butter det bästa alternativet, men vad är egentligen skillnaden mellan hudlotion och just detta kroppssmör?

Body Lotion – En bodylotion har en betydligt mer rinnig och lös konsistens, vilket gör att den snabbt kan absorberas av huden och utan att lämna fläckar på kläder eller kännas kladdig. Produkten brukar vanligtvis innehålla vatten och även ett flertal oljor. Det är rekommenderat att man använder sig av body lotion om man vill ha ett snabbt resultat eller om man vill smörja in sig när det är mycket varmt ute.

Body Butter – Body butter innehåller betydligt mer fett och har också många naturliga ingredienser i sig. Det är inte ovanligt att man använder sheasmör eller t.ex. kakao som är mycket återfuktande. Eftersom krämen är så pass fet så kan det dock ta ett tag innan man får in den i huden ordentligt, men den är också utmärkt om man är just väldigt torr. Body butter finns i alla möjliga dofter och får dig att lukta gott hela dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>